Nieuwsbrief 19

Nieuwsbrief 19, 2017

Publicatiedatum: vrijdag 21 april 2017.

NVOG stuurt brief aan formateur Schippers.

Gisteren heeft NVOG, samen met KNVG, NOOM en ouderenorganisaties ANBO en KBO-PCOB een brief gestuurd aan kabinetsformateur mevr. Edith Schippers. In de afgelopen week hebben alle organisaties van gepensioneerden en ouderen op een aantal punten overeenstemming bereikt tot het samenstellen van deze brief  waarvan de inhoud voornamelijk is toegespitst op de fiscale maatregelen rondom de AOW.

De brief is aan de formateur gericht maar vooral ook aan de fracties die in overleg zijn om te komen tot een regeerakkoord. Aan de fractievoorzitters en hun secondanten die deelnemen aan de formatiebesprekingen, is een kopie gestuurd. U kunt de brief hier lezen.

AVI nieuwsbrief

Deze week is de nieuwe AVI (Aandacht voor Iedereen) nieuwsbrief uitgekomen. U kunt hem hier online lezen.

4 gratis Apps voor digitale buurtpreventie (Android & IOS)

Buurtpreventieteams en WhatsApp-groepen zijn effectieve manieren om het aantal inbraken terug te dringen en de pakkans van criminelen te vergoten. Op digitaal gebied zijn de WhatsApp-groepen misschien wel het best bekend. Naast de bekende (gratis) Apps die gebruikt kunnen worden in een buurtpreventieproject, zoals WhatsApp, Facebook en Twitter, zijn er echter ook Apps die gericht zijn op buurtpreventie. Vaak zijn deze Apps ook nog eens gratis!

Hieronder een een onafhankelijk en willekeurig overzicht van 4 handige gratis Apps voor buurtpreventie; voor Android, iOs en Windows.

1. Buurtapp
BuurtApp is een App voor Nederlandse buurten, waarbij men zich kan registeren om te zien wie er allemaal in de buurt woont. Je kunt berichten uitwisselen met buurtgenoten om de buurt veiliger te maken, vragen te stellen, informatie te delen of initiatieven te starten. Je kunt zelf bepalen of je ‘zichtbaar’ bent voor andere BuurtApp-gebruikers in de buurt. Bovendien worden je achternaam en telefoonnummer afgeschermd.

Er zijn vijf verschillende ‘niveaus’, namelijk je huis (50 meter), de straat, de buurt, de wijk en de gemeente. De gemeente en wijkorganisaties kunnen alleen berichten uitwisselen met elkaar; in een afzonderlijke omgeving die niet voor bewoners is bedoeld.

2. Nextdoor
Nextdoor is een besloten sociaal netwerk voor de gebruiker, de buurtbewoners en de buurt zelf. Met de App kun je van gedachten wisselen over zaken die zich in jouw buurt afspelen. Naast het plaatsen, lezen en indelen van berichten, kunnen gebruikers ook over andere gedachten wisselen.
3. Veiligebuurt
Met de Veiligebuurt app kun je samen met je buren een extra oogje in het zeil houden. Naast de mogelijkheid om berichten te versturen en te ontvangen, heeft de App ook een nieuwsfunctie. De App laadt namelijk (eventuele) relevante nieuwsberichten over veiligheid en preventie uit de betrekkelijke wijk. In de App dien je zelf een ‘Veiligebuurt-groep’ te starten, maar je kunt met de App ook checken of er veilige-buurtgroepen in je buurt zitten, zodat je jezelf daaraan kan toevoegen.

Ook heeft de App verschillende noodknoppen (voor spoedmeldingen) voor de buren. Hierbij wordt automatisch uw locatie gedeeld, zodat zij jou direct te hulp kunnen schieten.
4. WeAlert
WeAlert is erop gericht om buurtgenoten, buurtpreventiepartijen en de wijkagent in direct contact met elkaar te brengen. De App biedt de mogelijkheid om alerts in te stellen, zodat gebruikers snel op de hoogte zijn van nieuws. Deze nieuwsberichten kun je ook tot een bepaald gebied beperken. Naar eigen zeggen hebben de makers van de App een handige kennisbank met tips ingebouwd, waar wijkagenten en buurtpreventieteams ook in kunnen kijken. Tot slot kan er ook een adresboek aangemaakt worden met handige telefoonnummers, hulpdiensten en instanties.

Bron: Smart Alarm

Geplaatst in KG, Niet op voorpagina.