Nieuwsbrief 18

Nieuwsbrief 18, 2017

Publicatiedatum: vrijdag 14 april 2017.

Dekkingsgraad pensioenen onveranderd.

De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in maart gelijk gebleven op 104%. De beleidsdekkingsgraad, die leidend is voor kortingen en indexatie, steeg van 99% naar 100%. De beleidsdekkingsgraad is voor de tweede opeenvolgende maand een procentpunt gestegen. De beleidsdekkingsgraad is de gemiddelde dekkingsgraad over de afgelopen twaalf maanden. Een groot deel van 2016 was de dekkingsgraad lager. De lage dekkingsgraden uit 2016 worden steeds minder zwaar meegewogen in de huidige beleidsdekkingsgraad.

Steeds meer fondsen hebben een beleidsdekkingsgraad die hoger is dan 100%. Voor werknemers die zijn overgestapt naar een nieuwe werkgever en hun pensioen willen meenemen, is dat goed nieuws. Pensioenfondsen met een beleidsdekkingsgraad lager dan 100%, mogen geen waardeoverdrachten uitvoeren.

Actieve vrijgezellen 60+ mannen gezocht.

Blue Circle, één van de grootste televisieproducenten van Nederland en producent van o.a. de bekende televisieprogramma’s als Boer zoekt Vrouw, Van Onschatbare Waarde, RTL Late Night en Heel Holland Bakt, is momenteel volop in productie voor een groot nieuw televisieprogramma voor de KRO-NCRV (Publieke Omroep). In dit programma gaat een groep vrijgezellen 60-plussers samen een prachtige reis maken en gaan zij op zoek naar een nieuwe liefde en/of een mooie vriendschap.

Blue Circle is op zoek naar actieve 60-plussers als kandidaat voor dit integere programma. Via de eigen kanalen heeft Blue Circle al flink wat aanmeldingen van vrouwen ontvangen maar blijven de aanmeldingen van de mannen een beetje achter.

Wanneer u als man van 60+ interesse heeft om zich kandidaat te stellen voor dit programma, dan kunt u hier meer informatie vinden.

Activiteitenoverzicht 2016.

De NVOG werkgroep communicatie heeft een overzicht gemaakt van alle aangelegenheden waarbij onze vereniging in het afgelopen jaar betrokken is geweest. In het overzicht staan diverse links naar websites, brieven en andere documenten die betrekking hebben op het beschreven onderwerp. U kunt het overzicht hier downloaden (pdf) en op onze website bekijken.

Geplaatst in KG, Niet op voorpagina.