NVOG nieuwsbrief 49

Nieuwsbrief 49, 2017.

Publicatie: vrijdag 17 november 2017.

De nominale premies voor de zorgverzekeringen zijn bekend.

Afgelopen weekend hebben alle zorgverzekeraars hun nominale premies voor de zorgverzekering 2018 bekend gemaakt. Hoewel weer een verhoging tussen de 5 en 10%  ( 1-1-2017 :8%!) werd verwacht, bleef de  verhoging beperkt.

Door de zorgverzekeraars werd aangegeven dat dit mede werd veroorzaakt omdat per 1-1-20-17 de premie wellicht teveel was verhoogd, zodat de meer ontvangen premie kon worden gebruikt om de premie voor 2018 minder te verhogen.

Vorig jaar kondigden zij al aan dat de subsidie van de premies vanuit de reserves van de zorgverzekeraars ten einde liep. Thans hebben zij gezegd dat voor 2019 al rekening moet gehouden met een hogere verhoging dan voor 2018.

De kosten in de zorg lopen steeds verder op en al wil de regering weer kortingen inboeken op de zorgkosten, de vraag naar zorg  zal echter wel weer toenemen.  Nu al  bestaat 1/3 van de Rijksbegroting  uit zorgkosten.

Een overzicht van de nieuwe zorgpremies kunt u hier bekijken.

Nieuwsbrief AVI november.

De november nieuwsbrief van AVI (Aandacht Voor Iedereen) is uit. U kunt de nieuwsbrief hier lezen.

Geplaatst in KG, Niet op voorpagina.