Nieuwsbrief 25

Publicatiedatum: maandag 25 juni 2018.

PERSBERICHT – Gepensioneerden zijn de losse uitspraken over pensioenen en de gevolgen ervan zat.

“Roep alle betrokken partijen bij elkaar om te komen tot een oplossing met draagvlak”

Eerst lekt een concept akkoord uit tussen vakbonden en werkgevers en nu doet minister Koolmees kolen op het vuur door een bijzondere uitspraak te doen. Hij is thans van oordeel dat bij de veronderstelde, maar nog lang niet zekere uitkomsten van het akkoord over de vernieuwing van het pensioenstelsel toch moet worden uitgegaan van de risicovrije rente, terwijl algemeen erkend wordt dat die rente kunstmatig laag wordt gehouden en bovendien veel te wisselvallig is gebleken. Daarmee dreigt hij bij de vernieuwing van het pensioenstelsel dezelfde grote fout terug te laten komen als die waarmee het huidige pensioenstelsel negatief en zwaar wordt belast. Juist deze zogenaamde risicovrije rente is één van de belangrijke aanleidingen geweest om aan de vernieuwing van het stelsel te gaan werken. Risicovrij bestaat niet en daaraan vasthouden is een grote fout met alle negatieve consequenties van dien voor gepensioneerden en voor de jongeren die pensioen moeten opbouwen. Aldus de voorzitters van de koepelorganisaties van gepensioneerden KNVG en NVOG, Joep Schouten en Jaap van der Spek.

Zie verder bijgevoegd persbericht,.

Geplaatst in KG, Niet op voorpagina.