Nieuwsbrief 16

Dag leden van De Senioor,

Hierbij is de vraag gesteld door de NVOG om de pensioen petitie “Niet korten wel indexeren”te ondertekenen.

Deze oproep wil ik graag onderstrepen en teken daarom de petitie.

Arie Aardema

voorzitter De Senioor Schoonoord – De Kiel – Zweeloo e.o.

vrijdag 26 april 2019

Geachte lezer, in deze nieuwsbrief informeren wij u over de recente activiteiten die NVOG en KNVG hebben ondernomen op het gebied van pensioenen. Wij brengen u op de hoogte betreffende de petitie die wij zijn gestart en u kunt de brief lezen die wij aan de pensioenonderhandelaars hebben gestuurd alsmede het persbericht dat vanochtend is uitgegaan. Ook leest u hieronder het interview artikel uit De Telegraaf van onze voorzitter Jaap van der Spek. 

 

NVOG en KNVG starten petitie voor deelname aan pensioenonderhandelingen.

Eerder deze week informeerden wij lid-organisaties over de petitie “Niet korten, wel indexeren. Geen pensioenakkoord zonder gepensioneerden” die wij samen met KNVG zijn gestart. Al heel lang strijden wij ervoor om rechtstreeks te kunnen deelnemen aan de onderhandelingen over een nieuw pensioenstelsel.

Wij worden wel regelmatig uitgenodigd voor een gesprek met minister Koolmees van SZW en tijdens die bijeenkomsten luistert de minister wel naar ons, maar daarmee hebben wij geen invloed op wat aan de onderhandelingstafel wordt besproken. Dat moet  veranderen!

Dinsdag is een petitie gestart op www.mijnpensioenpetitie.nl waarmee wij zoveel mogelijk handtekeningen willen verzamelen om die op 28 mei aan de vaste Tweede Kamer commissie van SZW te kunnen aanbieden. Op die website staat uitgebreide informatie over de aanleiding en de reden van onze petitie. U kunt de petitie tekenen t/m 27 mei a.s. Wanneer u onverhoopt met bovenstaande link niet kunt inloggen op MijnPensioenetitie.nl dan kunt u ook rechtstreeks naar de petitie gaan met deze link: https://bit.ly/2W3Wab5

De petitie wordt ondersteund door een radio-commercial, waarvan de eerste maandag 29 april wordt uitgezonden. Hier bekijkt u het uitzendschema van de reclameboodschap.

Wij vragen onze lezers zoveel mogelijk middelen in te zetten om te helpen deze petitie tot een succes te maken. Stuur deze nieuwsbrief daarom door aan familieleden, vrienden, kennissen en collega’s. Want ook voor hen die nog werken maar straks een goed pensioen willen hebben, is het nodig dat de vertegenwoordigers van de huidige gepensioneerden nu daarover kunnen meepraten. Wij zeggen u bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun!

 

Vertegenwoordigers van gepensioneerden moeten op gelijkwaardige basis deelnemen aan het pensioenoverleg.

NVOG en KNVG hebben een brief gestuurd aan de partijen die aan de onderhandelings-tafel voor een nieuw pensioenstelsel zitten. Zij hebben het vertrouwen in dit overlegorgaan verloren en hebben dat kenbaar gemaakt in een brief, die u hier kunt lezen.

 

PERSBERICHT: Gepensioneerden slaan alarm met brieven, radiocampagne en petitie.

De Nederlandse gepensioneerden hebben geen vertrouwen meer in de pensioen-onderhandelaars. Dat zeggen de organisaties van gepensioneerden NVOG en KNVG in brieven aan de minister van Sociale Zaken, werkgeversorganisaties en de vakbeweging en in een petitie, gericht aan de Tweede Kamer. Lees hier het persbericht.

 

’Gepensioneerden niet serieus genomen door vakbonden’

Gepensioneerden zeggen het vertrouwen in de vakbonden voor de pensioen-onderhandelingen op. Ouderen voelen zich niet meer vertegenwoordigd door de vakbeweging en eisen een plek aan de tafel. NVOG-voorzitter Jaap van der Spek: „We worden te weinig serieus genomen door de bonden.” Lees hier het artikel uit De Telegraaf van vandaag

Geplaatst in Agenda, KG, Niet op voorpagina, Nieuwsbrief, Standaard.