Nieuwsbrief 31

vrijdag 5 juli 2019

Raad van Ouderen: goed oud worden vraagt brede maatschappelijke beweging

Voorbereiden op ouder worden

In het kader van het programma Langer Thuis van het Pact voor de Ouderenzorg heeft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de Raad van Ouderen (RvO) gevraagd advies uit te brengen over ‘Voorbereiden op ouder worden’. Hoe kan dat het beste worden gedaan? Dat was de vraag van de minister. KNVG en NVOG zijn in de Raad vertegenwoordigd.

Het advies

Er is een brede maatschappelijke beweging nodig die leidt tot nadenken over ouder worden en je daarop voorbereiden. Behalve ouderen zelf kunnen ook de nationale overheid, provinciale en lokale overheden hierbij een belangrijke rol spelen, evenals maatschappelijke organisaties, private partijen als pensioenfondsen, woningcorporaties en zorgverzekeraars en ouderenorganisaties. Dat schrijft de Raad van Ouderen in haar advies. Breed in de samenleving betekent voor de Raad dat het nadenken over de toekomst als het ware onderdeel vormt van onze sociaal-culturele omgeving en dat we het normaal vinden om zelf na te denken over wat we later willen, of om mensen hierover te bevragen.

Cultuuromslag (Lees hier verder)

AGE Europe nieuwsbrief

Er is weer een nieuwe AGE Europe newsletter uitgekomen. U leest de (Engelstalige) nieuwsbrief hier online.

Geplaatst in KG, Niet op voorpagina.