Jaargang 2 nummer 1


Persbericht 15-01-2021

Seniorenorganisaties steunen beleid om ouderen nu voorrang te geven bij vaccinatie corona

Minister Hugo de Jonge was er duidelijk over in het coronadebat in de Tweede Kamer deze week: ouderen zijn nu eerst aan de beurt om gevaccineerd te worden. Dat is in lijn met het advies van de Gezondheidsraad en heeft de volledige steun van de seniorenorganisaties.

Hoewel berichten in de media soms anders doen vermoeden, constateren seniorenorganisaties dat alles in het werk wordt gesteld om ouderen zo snel mogelijk te vaccineren.
Dankzij aanpassingen in de vaccinatiestrategie wordt op 18 januari begonnen met het vaccineren van verpleeghuisbewoners en bewoners van grotere instellingen voor gehandicaptenzorg met het Pfizer vaccin. Vanaf 25 januari zijn bewoners van kleinschalige woonvormen aan de beurt.
Uiterlijk medio februari, mogelijk eerder afhankelijk van de snelheid waarmee de vaccins
binnenkomen, start de vaccinatie bij thuiswonende ouderen. Ouderen kunnen er op rekenen dat er voldoende vaccins voor hen zijn gereserveerd, zo heeft de minister toegezegd.
We zijn nog niet van het coronavirus af, maar dat moment komt nu gelukkig wel in zicht voor degenen die er het meest kwetsbaar voor bleken.

 

Geplaatst in FASv, Niet op voorpagina.