Nieuwsbrief 35

 

Nieuwsbrief 35, 2017

Publicatiedatum: vrijdag 1 september 2017.

Actie Seniorvriendelijk gemeentebeleid

In onze nieuwsbrief van vorige week hebben wij de actie Seniorvriendelijk gemeentebeleid geannonceerd, waarvan u de tekst hier nog eens kunt nalezen.Â

Maandag 4 september wordt aan de griffier van de gemeenteraden van 388 gemeenten een brief verzonden, gericht aan alle lokale politieke partijen met daarbij de checklist waarin is opgenomen waaraan de politieke partijen moeten denken bij een seniorvriendelijk gemeentebeleid!

Daarnaast wordt aan de besturen van de lidorganisaties van NVOG en KNVG een brief verzonden met daarbij een concept om hun leden op te roepen om met het tevens bijgevoegde concept de lokale politieke partij(en) van hun keuze zelf  te informeren over hun wensen met betrekking tot het beleid voor senioren in de gemeente.

Wij hopen en vertrouwen dat veel lidorganisaties zich bij deze actie gaan aansluiten en dat de plaatselijke politieke partijen overstelpt worden met mails van leden van de lidorganisaties van NVOG en KNVG, waarmee zij op het spoor worden gezet van een Seniorvriendelijk gemeentebeleid.

Kleine pensioenen vanaf 2018 bundelen

Pensioenfondsen en verzekeraars kunnen binnenkort kleine pensioenen bij elkaar optellen in plaats van deze uit te keren. Zo bouwen mensen, vooral tijdelijke krachten, meer op. Lees hier verder…

Geplaatst in KG, Niet op voorpagina.