Nieuwsbrief 47

 

Nieuwsbrief 47, 2017

Publicatiedatum: vrijdag 3 november 2017.

Kabinet Rutte III en de koopkracht.

In onze nieuwsbrief nr. 44 hebben wij een eerste (beknopt) commentaar gegeven over wat de gevolgen van het regeerakkoord zijn inzake de koopkracht voor ouderen en gepensioneerden. De NVOG/KNVG commissie koopkracht heeft de in de afgelopen weken gepubliceerde cijfers nader bestudeerd en geanalyseerd en heeft daarvan voor u een uitgebreid overzicht gemaakt. Aan het eind van het overzicht staan verwijzigingen naar de website waar u het regeerakkoord kunt downloaden en links naar CPB- en NIBUD-publicaties. U kunt het overzicht hier downloaden (pdf).

UMCG en Zorgbelang Groningen zoeken mantelzorgers.

Veel mensen die zorgen voor een naaste die niet meer lang te leven heeft (mantelzorgers), voelen zich overbelast. Het UMCG werkt, samen met Zorgbelang Groningen, aan een project met als doel een digitaal hulpmiddel te ontwikkelen om mantelzorgers beter te ondersteunen. Dit in co-creatie met de eindgebruikers.

Voor de start van het project zoekt men mantelzorgers, maar ook patiënten zelf, en nabestaanden die bereid zijn geïnterviewd (periode november-januari) te worden over hun ervaringen bij het zorgen in de laatste levensfase en met name over hun wensen en behoeften.

Wanneer u ervaring heeft met zorgen voor iemand in de laatste levensfase en bereid bent om mee te doen aan dit onderzoek, klik dan op deze link voor verdere informatie.

Nieuws van de Rijksoverheid.

De AOW-leeftijd gaat in 2023 niet omhoog. Dat heeft de ministerraad besloten op voorstel van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Lees hier verder…

Geplaatst in KG, Niet op voorpagina.