Nieuwsbrief 7

Nieuwsbrief 7, 2018.

Publicatiedatum: vrijdag 23 februari 2018.

Pensioenfonds en pensioenvereniging.

Pensioenfondsen zijn soms niet bereid mee te werken aan het bekend maken van het feit dat er verenigingen van pensioengerechtigden bestaan en dat men als (toekomstig) gepensioneerde lid van zo’n vereniging kan worden. Zij denken dat zij dit niet mogen vanwege de recentelijk aangescherpe bepalingen op het gebied van privacy.

Nu is het zo, dat pensioenfondsen inderdaad niet zonder meer namen en adressen van (nieuw) gepensioneerden aan derden  mogen verstrekken maar in de Pensioenwet staat wel een artikel waarin staat dat fondsen verplicht zijn mee te werken om bepaalde informatie te verstrekken.

Omdat dit lang niet bij iedereen bekend is, heeft NVOG een standaardbrief voor haar lid-organisaties samengesteld ter ondersteuning van hun verzoek aan het pensioenfonds om mee te werken aan het werven van nieuwe leden voor hun organisatie.

De standaardbrief (pdf) kunt u hier downloaden.

Payment Service Directive (PSD2).

Eind november informeerden wij u in een nieuwsbrief over de implementatie en voorlichting van de Payment Service Directive (PSD2) en welke rol de ouderenorganisaties daarin hebben bij De Nederlandsche Bank.

Vorige week heeft DNB namens het MOB (Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeeer) een set van veelgestelde vragen en antwoorden (Q&A’s) over PSD2 op haar website gepubliceerd. Hieronder treft u een linkje aan naar een aantal publicaties over die Q&A’s en een link naar de Q&A’s zelf.

Nieuwsberichten n.a.v. publicatie Q&A’s PSD2

Q&A’s 

Onze lid-organisaties kunnen de Q&A’s gebruiken voor de communicatie met hun achterban. Vragen, opmerkingen en commentaren over PSD2 kan men mailen aan onze communicatie-medewerker (communicatie2@gepensioneerden.nl). Wij geven die dan door aan onze contactpersoon van de MOB overlegwerkgroep.

SER Themabrief.

Deze week is de SER Themabrief Pensioenen en AOW gepubliceerd. Ook deze keer staat de brief weer vol met pers- en nieuwsberichten, columns en overige items. U kunt de nieuwsbrief hier lezen.

Waarschuwing voor parkeerboetes.

Het schijnt dat de Utrechtse politie de laatste tijd strenger controleert op het correct geparkeerd staan van auto’s. Bezoekers van NVOG die met de auto komen wordt dan ook geadviseerd er goed op te letten waar men de auto neerzet. In de directe omgeving van het Piet van Dommelenhuis zijn vaak voldoende vrije parkeerplaatsen beschikbaar maar voor sommige gedeelten geldt het kosteloos parkeren niet! Voorkom een parkeerboete en verzeker uzelf ervan dat u juist geparkeerd staat. Of maak gebruik van de (betaalde) parkeergarage van het winkelcentrum Kanaleneiland. Zie voor meer informatie ook onze website.

Geplaatst in KG, Niet op voorpagina.