Nieusbrief 18

zaterdag 4 mei 2019

Nog veel meer handtekeningen nodig voor de petitie.

Geachte lezer van de NVOG nieuwsbrief, zoals u ongetwijfeld heeft gemerkt zijn NVOG en KNVG een petitie gestart onder de titel “Niet korten, wel indexeren. Geen pensioenakkoord zonder gepensioneerden”. Het doel van de petitie is om als volwaardig gesprekspartner deel te nemen aan het overleg dat minister Koolmees met de sociale partners voert over het nieuwe pensioenstelsel, inclusief de verdere uitwerking en invoering van dat nieuwe stelsel. De petitie zal op 29 mei aanstaande worden aangeboden aan de vaste Tweede Kamercommissie van SZW.

Wij hebben onze lid-organisaties per mail een brief gestuurd waarin wij vragen zoveel mogelijk middelen in te zetten om daarmee ook zoveel mogelijk mensen de petitie te laten ondertekenen. Ook zijn vanaf jongstleden maandag twee weken lang op NPO1, 4 en 5 radioboodschappen te beluisteren waarin wordt opgeroepen de petitie te ondertekenen.

De teller staat nu, 10 dagen na de startdatum, op 17.250 handtekeningen en dat zijn er nog veel te weinig! Zoals in de hierboven aangehaalde brief werd aangegeven, moet het toch mogelijk zijn om minstens een paar honderdduizend handtekeningen bijeen te krijgen? (als 10% van de gepensioneerden in Nederland tekent, hebben we een mooie score).

Om dat getal te bereiken roepen wij alle abonnees van onze nieuwsbrief op om de petitie te ondertekenen. Informatie over de petitie vindt u op www.mijnpensioenpetitie.nl. Meteen de petitie onderteken, kan op https://bit.ly/2W3Wab5. Vraag ook uw familieleden, buren, vrienden, kennissen en collega’s om de petitie te tekenen. Dat kunt u doen door deze twee links door te sturen via Twitter, Facebook, Whatsapp of e-mail. Want ook voor diegenen die nog niet met pensioen zijn, is het belangrijk dat hun vooruitzicht op pensioen niet gekort wordt en dat ook hun pensioen weer wordt geïndexeerd.

Namens de besturen van NVOG en KNVG hartelijk dank voor uw ondersteuning!

 

Geplaatst in KG, Niet op voorpagina.